Ga direct naar de inhoud.

Het laatste nieuws over Geo Projects

Actueel

VB gestart met bovengrondse installatie van Trias Westland

Deze maand is VB gestart met de realisatie van de bovengrondse installatie van het geothermieproject Trias Westland. Bij dit project wordt tot een diepte van 2,3 km geboord naar aardwarmte en er worden 26 tuinbouwbedrijven op deze bron aangesloten. »

Nieuwbouw VB

VB gaat vanaf 2019 investeren in een nieuw duurzaam kantoorpand met bijbehorend atrium en bedrijfshal aan de Galgeweg in Naaldwijk. Het huidige pand, aan de Jogchem van der Houtweg in De Lier, bereikt de grenzen van haar capaciteit en met het oog op verdere groei is besloten te gaan verhuizen. »

Aanleg warmtenet voor Geopower Oudcamp, Maasland in opdracht van VB Geo Projects

In opdracht van VB Geo Projects is voor Geopower Oudcamp in Maasland gestart met de aanleg van een warmtenet.


»

GeoPower Oudcamp kiest VB Geo Projects voor eerste geothermie project in Midden-Delfland

VB Geo Projects en GeoPower Oudcamp tekenden op 23 juni het contract voor de realisatie van de
bovengrondse geo-installatie en de aanleg van het warmte distributie netwerk. Hiermee krijgt de
Gemeente Midden-Delfland haar eerste geothermie project. Dit betekent een grote stap voor de
verduurzaming van de lokale glastuinbouw. De deelnemende tuinders willen via GeoPower Oudcamp
ongeveer 15 miljoen m3 aardgas per jaar gaan besparen. Dit geeft een CO2 besparing van 26,7 kilo
ton per jaar, wat gelijk staat aan het verbruik van ongeveer 10.500 huishoudens, ruim meer dan de
7.500 huishoudens in Midden-Delfland. »

Geothermie biedt grote mogelijkheden voor toekomstige duurzame energievoorziening in Nederland (Warmtenet Trendrapport 2017)

In het recent gepubliceerde nationaal Warmtenet Trendrapport 2017 (opgesteld op initiatief van Eneco, Ennatuurlijk, Eteck, HVC, NUON en Stadsverwarming Purmerend) wordt als belangrijkste conclusie gesteld dat het Nederlandse energiesysteem de komende jaren drastisch gaat veranderen; Nederland wordt aardgasloos en duurzaam. Voor de (middel)lange termijn zullen restwarmte en geothermie volgens de warmteleveranciers het sterkst groeien, waarbij geothermie naar verwachting in 2050 de belangrijkste warmtebron zal zijn.
»

VB Geo Projects en TRIAS Westland klaar voor samenwerking

Trias Westland kan van start! 49 bedrijven gaan gezamenlijk boren naar warmte op maar liefst vier kilometer diepte - een primeur in Nederland. »

VB Geo Projects voorop met nieuwe ontwikkelingen voor de Geothermie

VB Geo Projects is het aardwarmtebedrijf van VB Group. Sinds het eerst project in 2009 voor de Duijvestijn Tomaten in Pijnacker, hebben de VB bedrijven inmiddels 11 actieve aardwarmtebronnen voor de glastuinbouw in Nederland aangesloten en staan er nieuwe projecten op de planning. Met al deze ervaring is het van belang de nieuwe installaties continue van verbeteringen te voorzien. »

Voortgang geothermieproject in glastuinbouwgebied Californië

In het tuinbouwgebied Californië in Limburg wordt op dit moment een aardwarmte project gerealiseerd, met een broncapaciteit van 240 m3/h en 80 graden water, in opdracht van Alliander DGO en CLG Geothermie BV. De bronnen zijn eind april 2016 gerealiseerd. VB Geo Projects is verantwoordelijk voor het ontwerp en realisatie van alle bovengrondse installaties.
»

Edward Verbakel finalist Ondernemersprijs Haaglanden!

Na een kritische voorselectie is Edward Verbakel van VB Group één van de vijf finalisten voor de Ondernemersprijs Haaglanden 2017! Van de 29 genomineerde bedrijven namen acht ondernemers het op woensdagavond 21 september tegen elkaar op. Iedere genomineerde mocht in een pitch van zeven minuten uitleggen waarom hij of zij dé ondernemer is die naar de finale van Ondernemersprijs Haaglanden 2017 door zou moeten gaan. »

Meer dan 360 kilometer leidingwerk voor paprikateler Hoogweg in Luttelgeest

Met een locatie in Nootdorp en meerdere locaties in Marknesse behoort Hoogweg paprika’s tot één van de grootste paprika telers van Nederland. VB Climate, onderdeel van VB Group, levert de complete klimaatinstallatie voor dit project. »

Pagina nummers

Bekijk onze vacatures!