Ga direct naar de inhoud.

VB: dé kassenbouwer die exact op uw wensen kan inspelen

Kassenbouw

Een kassenbouwer met een internationaal werkterrein

VB ontwerpt en realiseert jaarlijks een groot aantal glastuinbouwprojecten, verspreid over de gehele wereld. De omvang van deze projecten varieert van enkele duizenden vierkante meters tot en met ruim dertig hectare per project. Door de toenemende schaalvergroting in de glastuinbouw is ook de aanpak van projecten veranderd. Tijd is een belangrijke factor. De periode tussen de aanvang van de bouw en de uiteindelijke oplevering is kort. Die korte bouwperiode vraagt een heel intensieve projectbegeleiding. VB is ingesteld op het realiseren van scherpe planningen. Daarom streven we ook naar een optimale samenwerking met alle projectdeelnemers. 

Moderne projecten, berekend op vandaag en morgen

De markt vraagt meer en meer om de optimalisatie van projecten, afgestemd op een veelheid aan eisen - in het bijzonder die op het gebied van milieu. Licht, lucht en energiebesparing zijn voor VB belangrijke uitgangspunten bij het ontwerpen van de kasconstructie. Solide stalen profielen, hoogwaardige aluminiumsystemen en glas van perfecte kwaliteit maken een project van VB Greenhouses tot een duurzame investering. Onder alle omstandigheden, waar ook ter wereld, krijgt u de garantie dat uw project altijd voldoet aan de meest actuele regels en richtlijnen voor tuinbouwkassen.

U bent bij VB ook verzekerd van de optimale klimatologische omstandigheden voor uw teelt en een garantie voor de laagste premie bij kassenverzekeraars. Door de integratie van onze specialiteiten in de diverse deelgebieden van de kassenbouw is VB daarom dé kassenbouwer die exact op uw wensen kan inspelen.

Venlo-kassen

De Venlo-kas is al jaren een garantie voor een grote flexibiliteit om elk type project te realiseren. De kas bestaat uit een geoptimaliseerde stalen onderbouwconstructie en een hoogwaardig aluminium dek- en gevelsysteem. De Venlo-kas kan worden voorzien van alle mogelijke energiebesparende technieken, zoals dubbel glas, kunststof platen, enkele of dubbele scherminstallaties en Hostalite strippen. Nog altijd geldt: meer licht is meer productie. Op het gebied van lichttoetreding zijn er diverse mogelijkheden om zoveel mogelijk licht in de kas te laten. Zo kent de nieuwste generatie glas een lichttoetreding van 90 tot 96 procent. De stalen onderbouw is op verzoek uit te voeren in een witte coating.

Breedkapkassen

Voor veel teelten blijft een breedkapkas de ideale omgeving. Het voordeel van dit kastype is het veelvoud aan mogelijkheden om specifieke wensen op het gebied van milieu, licht, klimaat en kwaliteit in te vullen. Tegenwoordig is het aantal kassenbouwers dat zich specialist mag noemen in de bouw van breedkappers heel beperkt. VB is er één van. We zijn al vele jaren een toonaangevende bouwer, die breedkapprojecten op vele locaties in de wereld realiseert. De sterke en slanke stalen constructie is ontworpen voor maximale lichttoetreding. Binnen het breedkap-type is volop 'ruimte' voor het aanbrengen van diverse systemen en installaties. De eenzijdige of dubbelzijdige doorlopende nokluchting is uitermate geschikt voor de toepassing van insectengaas.

Cabrioletkas

De cabrioletkas is geschikt voor telers die een voorkeur hebben voor optimale ventilatie en lichtinval. De kas is zeer geschikt voor het afharden van gewassen in de buitenlucht. De cabrioletkas wordt gemonteerd op een aangepaste Venlo onderbouwconstructie met een aluminium kasdek dat bijna in het geheel kan worden geopend. Hierdoor heeft u als teler meer mogelijkheden om het klimaat in de kas naar uw hand te zetten. De cabrioletkas is uit te voeren met glas of een kunststof bedekking. VB heeft dit type kas voor meerdere opdrachtgevers gerealiseerd, in binnen- en buitenland. 

Plastic Kas

VB en BOAL Poly Systems hebben hun krachten gebundeld om de beste plastic kas oplossing ooit te kunnen leveren. Van fundering tot insectengaas, alle elementen zijn zorgvuldig geoptimaliseerd en opnieuw ontworpen om zo de meest ideale teeltomgeving te realiseren.

Onze plastic kas oplossingen zijn een optimale integratie van alle voordelen van de traditionele glazen kas. Alle bouwelementen en onderdelen zijn volledig door TNO getest voor de verschillende vereiste belastingsfactoren en door de toepassing van aluminium goten zijn condensatie problemen volledig weggenomen. Met een minimum aantal aansluitpunten kan dit type kas snel en efficiënt, bijna overal ter wereld, worden gemonteerd.

Bedrijfsgebouwen, verpakkingsruimtes en kantoren

Het voordeel van samenwerken met VB is dat u meteen in de gelegenheid bent om een bedrijfsgebouw op maat te laten realiseren. Projects, onderdeel van VB, is gespecialiseerd in de bouw van hallen en bedrijfsruimten. De bedrijfsruimte is tegenwoordig een cruciaal onderdeel van veel bedrijven. Het is de plek waar logistieke stromen samenkomen. Bovendien is het de ingang van uw bedrijf en bepaalt een goed vormgegeven bedrijfsgebouw meteen de uitstraling van uw onderneming.  

Samenwerking met Projects

Door de optimale samenwerking tussen de twee onderdelen van VB kan het bedrijfsgebouw optimaal worden geïntegreerd met het kassengedeelte. Hierdoor ontstaat niet alleen maximale eenheid in kas en bedrijfsruimte, ook is het rendement van uw investering gediend met die integratie. Uiteraard heeft u bij VB alle mogelijkheden om uw bedrijfsgebouw uit te voeren, met gebruikmaking van diverse kunststoffen, profielen en gevelbeplatingsmateriaal. Bovendien heeft u aan VB ook een partner met veel expertise in logistiek: al voor de aanvang van de bouw adviseren we u over de beste routing in het gebouw.

 

Interesse in onze diensten, neem gerust contact op:

(* Verplichte velden)
Bekijk onze vacatures!